Prestăm servicii de dezinsecție pentru

RESTAURANTE • CAFENELE • FAST-FOOD • SPITALE • CĂMINE • FABRICI • FERME • DEPOZITE CEREALE • BIROURI • HOTELURI • INSTITUTII PUBLICE • MAGAZINE • CENTRE COMERCIALE • ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE • REPREZENTANȚE AUTO • DEPOZITE FARMACEUTICE • ALTE INDUSTRII

Prin dezinsecție se înțelege totalitatea mijloacelor prin care se previne și se combate apariția și înmulțirea insectelor (muște, furnici, țânțari, gîndaci, purici, capușe etc.) și a acarienilor. Substanțele pe care le folosim sunt avizate de Uniunea Europeana și de Ministerul Sănătății, acestea nu păteaza, nu sunt dăunatoare pentru om și animalele de companie.

Dăunatori vizați

gândaci de bucătărie • furnici • țânțari • muște • căpușe • urechelnițe • cari de lemn • purici • gândaci de canalizare • ploșnițe de pat • paianjeni • molii textile • molii de aliment • miriapozi • ploșnita cerealelor • multe altele

Dezinsectie

Metode de dezinsecție

Chimică

Presupune pulverizarea soluției insecticide cu diverse echipamente și utilaje, funcție de insecta combătută.

Ecologică

Presupune amplasarea de capcane ecologice, nu implică nicio o substanță toxică pentru oameni, animale de companie, nu poluează mediul înconjurător și nu prezintă niciun risc de contaminare chimică a alimentelor.

Mixtă

Presupune aplicarea celor două metode descrise mai sus, funcție de cerințele beneficiarului, de domeniul de activitate și de configurația spațiului care trebuie tratat

Tipuri de dezinsecție

01

DEZINSECȚIA PROFILACTICĂ

Scopul ei este acela de a stopa înmulțirea și răspândirea dăunătorilor. Acest tip de dezinsecție se face o data la 3 luni de zile și este adresat în mod special persoanelor juridice care prin lege sunt obligate să efectueze dezinsecția ori de câte ori este necesar, iar în cazul în care nu sunt probleme cu dăunătorii, preventiv, dezinsecția se va efectua la o perioadă de cel mult 3 luni.

02

DEZINSECȚIA CURATIVĂ

Scopul ei este acela de a stopa și eradica înmulțirea și răspândirea dăunătorilor. Acest tip de dezinsecție trebuie să se realizeze repetat, la interval de 3-14 zile (numărul de zile dintre repetări depinde de tipul de dăunător și de gradul de infestare). La dezinsecția curativă apelează de cele mai multe ori persoanele fizice care au probleme cu dăunătorii în locuințe, dar și persoanele juridice, în special cele care activează în domeniul alimentației publice unde riscul de infestare este permanent și trebuie stopat și eliminat.

Conform prevederilor legale în vigoare, periodicitatea minimă impusă în funcție de domeniul de activitate este următoarea

O dată pe lună

Pentru domeniile sensibile cum ar fi cel al alimentației publice (fabricare, depozitare, servire) precum și în domeniul sanitar/medical, prestarea servciilor de dezinsecție ar trebui efectuată ori de câte ori este nevoie pentru stingerea unui focar de infecție, dar nu mai rar de o dată pe lună.

O dată la 3 luni

Pentru celelate domenii de activitate, asociații de proprietari, instituții publice de stat, etc prestarea serviciilor de dezinsecție ar trebui să fie efectuată ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar de infecție, dar nu mai rar de o dată la trei luni.

Prestăm servicii de dezinsecție conform standardului European CEPA Certified și
implicit cel al noului Ordin al Ministrului Sănătății nr. 562/13.03.2023

Beneficiile combaterii insectelor prin servicii de dezinsecție

Reducerea utilizării de insecticide toxice și a impactului asupra mediului și sănătății oamenilor.
Reducerea costurilor aferente combatarii dăunătorilor pe termen lung, prin prevenirea apariției unor noi infestări.
Creșterea eficacității strategiilor de combatere a dăunatorilor prin adaptarea acestora la specificul fiecărei situații.
Implementarea unui sistem de management preventiv care poate preveni infestarea cu insecte în viitor.
Scroll to Top